Ekonomibloggen

Försäkring


skrivet den 03 dec av Admin, klockan:15:29
En försäkring är ett slags skydd som du har nytta av om du drabbas av en oväntad händelse där du lider av en ekonomisk eller en fysisk skada, har du då köpt en försäkring som skyddar mot just det du råkar ut för kan du bli kompenserad ekonomiskt, det kan t ex vara att din bil blir krockad eller stulen, har du då en vettig bilförsäkring får du ut ersättning för att antingen laga bilen eller helt enkelt ersätta den enligt det beräknade värdet på bilen.
En försäkring är något som i princip alla människor har som äger något av värde, många människor försäkrar även sig själva för att fåersättning om dom skulle drabbas av kroppsskada som leder till nedsatt arbetsförmåga. I dagens samhälle kan man praktiskt taget försäkra vad som helst mot vad som helst.
En försäkring betalar man normalt sett på månads, kvartals eller årsbasis. Det som avgör hur mycket en försäkring kostar är i regel följande parametrar.
Vad är det jag ska försäkra för något, hur mycket vill jag bli ersatt om något oväntat inträffar, ju högre ersättning man vill ha ju högre blir naturligtvis premien. Sen tar man naturligtvis stor hänsyn till hur stor sannolikheten är att försäkringen behöver användas enkelt förklarat en mycket stöldbegärlig sak är dyrare att försäkra.
Om du klickar på länken kan du läsa lite mer om försäkring och hur det fungerar på  Allt om spara.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt