Ekonomibloggen

Fordonsförsäkring


skrivet den 06 dec av Admin, klockan:15:31
Nu är vi återigen inne på området försäkringar eftersom det här är en ekonomiblogg och en stor del av människors privatekonomi berörs av just lån och försäkringar. Nu tänkte jag att vi ska titta på just fordonsförsäkringen. För att det ska bli lite enklare när vi tittar på fordonsförsäkringen tänker vi oss att fordonet som ska försäkras är en personbil. När det gäller personbilar som inte är avställda måste man ha minst en trafikförsäkring oavsett om man kör bilen eller den står still i ett garage. Skaffar man inte en försäkring hamnar man automatiskt hos trafikförsäkringsföreningen vilket kan bli en kostsam historia.
Vad är då som bestämmer hur mycket fordonsförsäkringen kostar? Jo det är en rad olika faktorer här kommer några av dom viktigaste.
Vilken typ av försäkring är du ska ha, är det bara trafikförsäkring eller är det en helförsäkring det beror helt på vad du vill försäkra dig emot.
Vilken typ av bil är det jag vill ha en fordonsförsäkring på, ju dyrare bil ju dyrare försäkring mkt enkelt förklarat (det är inte hela sanningen alltid) motoreffekten i bilen spelar också roll.
Vart bor du i landet, hur långt kör du varje år, parkerar du i garage eller på gatan, din ålder spelar också in.
Se till att du är noggrann och jämför innan du skaffar försäkring det kommer att löna sig för det kan vara stor skillnad mellan olika bolag.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt